英国人留学生と本学学生との「国際交流会」が行われました。

2015-11-18

11月5日(木)英国風カフェテリアROSEにて、オックスフォード・ケンブリッジ両大学からの留学生9名と本学学生との最初の交流会が行われました。留学生は、10月1日に開講式を終え、ようやく大学生活にも慣れてきたばかりで打ち解けた雰囲気の中、英語と日本語が飛び交うにぎやかな交流会となりました。

初対面と思えないほど、打ち解けた和やかな雰囲気でした。     これからよろしく! キャンパスに交流の輪を広げていきましょう!

留学生からのメッセージ

Last week, the students from Oxford and Cambridge were lucky enough to have a language exchange lunch with fellow students from JUE. Not only was it a good opportunity for the JUE students to practice their English but, for most of us, it was our first chance to practice our newly acquired Japanese.

Philip Hart

The class lunch was one of our first occasions to try out the many phrases and new words we have been practicing over the last six weeks. Although sometimes learning about ‘Miller-san’ and his various antics can seem disconnected from the ‘real world’, it was reassuring and exciting to be able to use what we knew in order to ask the Japanese students some basic questions in a mutual language-exchange. It was fun helping each other muddle through and  rewarding to see how much progress we have made in the short while we’ve been here.
 It was good to meet many different students too.

Hannah Smith

次回は、来年1月に留学生との交流会を計画しますので、参加者を募集します。
英語や国際交流に興味のある方は、国際交流センターの池原先生に連絡してください。