ROSE現地レポート part3 「ケンブリッジにて」

2011-08-24

The game of croquet has long been a favourite at Oxford and Cambridge colleges, and is very similar the Japanese game of gateball. Croquet is played on lawns and here the students are playing on the lawn of The Grove, a house within Fitzwilliam College that once belonged to Charles Darwin’s widow and is now used for dinner parties and contains rooms for senior members of college to work in. Reception for the ROSE programme, held at The Grove. Students are having pre-dinner drinks. In the background is a suit of armour given by the Tsuzuki Gakuen to Fitzwilliam College as a token of friendship.     Garden party before the Welcome Dinner. Even in Summer, the weather in England is not too hot, and there are no mosquitoes, so garden parties are popular, especially in Oxford and Cambridge, which are blessed with many beautiful and expansive gardens. Mana (Daiichi Yakka Daigaku), Reina (Nihon Keizai Fukuoka Campus) and Chimge (Nihon Keizai Shibuya Campus) enjoying the evening air.     Welcome dinner at High Table. High Table is reserved for masters and fellows of the college, and their guests. In King’s College Cambridge     In St. John’s College Cambridge. The famously changeable English weather changes as we went to St. John’s, and by the time we left it was raining heavily, and the temperature was a mere 12℃, in August!