ROSE現地レポート

2011-08-15

ROSEプログラムが始まりました。今年は、福岡だけでなく渋谷キャンパスからも参加する学生がいます。1か月の英語研修で、みんな大きく成長して帰国することでしょう。

そろそろ出発!8月9日福岡空港。 8月10日、初めてオクスフォードの町へ出かけます。この写真はセント・アンズ・カレッジのすぐ外です。最初の日は大学、町のオリエンテーションで、勉強は12日からです。

Alex, from St. Anne's College, teaching the students. The classes start simply and it is hoped that students gain confidence and can then use English more and more in their everyday excursions into town.

The classes are conducted in a Victorian house in the grounds of St. Anne's College, with french windows opening out onto a lawn.

No trip to England would be complete without tea and scones for afternoon tea. Students relaxing after classes in the patio of what is now a hotel but was? originally a parsonage, built in 1638.

Meeting the locals. ROSE students befriend the waiter. A open-top double-decker bus tour of Oxford. Fantastic but chilly way to see this beautiful and historic city. The weather since we have ROSE moves to Cambridge tomorrow, and we will hopefully find some summer weather waiting for us there.